Malzemeler:
3 yufka
250 gr beyaz peynir
Yapılışı:
Yufkaları üçgen biçiminde kesin.Peyniri çatalla ezin ve üzerine kıyılmış maydonozu ekleyin. bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın ve sarın. hepsini böyle sardıktan sonra galeta ununa bulayın. fırına verin üzeri kızarınca fırından alın.Pazar kahvaltıları için müthiş bir lezzet.Afiyet olsun
3 yufka
250 gr beyaz peynir
İsteğe bağlı olarak yarım demet maydonoz
Galeta unuYapılışı:
Yufkaları üçgen biçiminde kesin.Peyniri çatalla ezin ve üzerine kıyılmış maydonozu ekleyin. bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın ve sarın. hepsini böyle sardıktan sonra galeta ununa bulayın. fırına verin üzeri kızarınca fırından alın.Pazar kahvaltıları için müthiş bir lezzet.Afiyet olsun
Merhabalar,
YanıtlaSilPeki galeta unu nasıl yapışıyor yufkaya? çok teşekkürler
ilkay
Merhabalar İlkay Hanım,
SilDeğerli sorunuz için çok teşekkürler!
Benim yufkalarım tazeydi nemliydi o nedenle galeta ununa rahatlıkla buladım.
Siz bir miktar sıvıyağ bir miktar su karışımı yapıp böreklerin üzerine sürüp galeta ununa bulayabilirsiniz!
Sevgiler :)
Emel hanim hemen yanitladiginiz icin cok tesekkurler..nefis gorunuyor elleriniz dert gormesin...sanirim dediginiz gibi yaparsam da olur...hemen deneyecegim...sevgiler ilkay
YanıtlaSilNe demek, çok teşekkürler...
SilŞimdiden kolay gelsin.
Çok sevgiler
Bir de boyle az malzemeli bol lezzetli tarifler benim favorim...:)
YanıtlaSil