500 gr piliç ızgara tava
1 paket mantar
1 baş kuru soğan
1-2 adet kırmızı biber
1-2 adet sivri biber
1 kutu krema
taze sarımsak veya 2-3 diş sarımsak
sıvı yağ
kekik
pulbiber
karabiber
Hazırlanışı :
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Tencereye sıvı yağ koyup üzerine tavukları ilave edelim. Suyunu çekinceye kadar kavuralım. Bu arada taze sarımsakları doğrayıp tencereye ilave edelim. Mantarları da ikiye bölüp tavukların içine atalım ve üzerine biraz ( 1-2 damla ) limon sıkalım. Kuru soğanları halka halka kestikten sonra tencereye ilave edelim ve üstüne tuz serpelim. Soğanlar kavrulduktan sonra halka halka doğradığımız kırmızı ve sivri biberleri ilave edelim ve bu sırada baharatları ( kekik, karabiber, pulbiber ) ekleyelim. Biberler kavrulduktan sonra kremayı yavaş yavaş ilave edelim. Sebzeler kremayı iyice çektikten sonra iki taşım daha kaynatıp ocağın altını söndürelim. Tadıyla Tuzuyla Sihirli Parmaklarr
Afiyet olsun.
Tavuk sote ve patlıcan salatan harika görünüyor ekkerinize sağlık arkadaşım sevgiyle kalın
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :))
YanıtlaSilnefis görünüyor , ellerinize sağlık..
YanıtlaSilher zamanki gibi yine çok güzel harikasınız sihirli parmaklarr
teşekkürler :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım akşam yemeğine alabilirim:)sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler canım şimdiden afiyet olsun :))
YanıtlaSilMerhaba arkadaşım tariflerin çok güzel birbirinden leziz ellerine saglık kremalı mantar tavuk soteyi denicem
YanıtlaSilelinize sağlık. keşke kaç kişilik olduğunu da yazsaydınız
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilMuhteşeeeeeeeeeemmmmm Elleriniz dert görmesinnnnnnn!!!!!! harika denedim geçen gün muhteşem olmuşttuuu
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil