Malzemeler
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
3 adet haslanmış patates
100 gr beyaz peynir
1 çorba kaşığı tereyağ
5 dal maydonoz
2 kasık pul biber
Hazırlanışı
Patates,peynir,maydonoz ve pul biber karıştırılır.Yufkanın bir tanesi mutfak tezgahına serilir.Su ve yağ karışımıyla yufka ıslatılır.Harç ortaya boyuna koyulur.Yufkanın üstü karşılıklı kapatılır .Kenarlarından tutularak büzülür.Ortadan kesilir.Yağlanmış tepsiye alınır.Böreklerin üzerine küçük parçalar halinde tereyağlar koyulur.Fırına verilir.Üzeri kızarana kadar pişirilir.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr
Elinize sağlık.Pratik bir tarif:)
YanıtlaSilteşekkür ederim gerçekten çok pratik :)
YanıtlaSil