Malzemeler
1 paket milföy hamuru
1 su bardağı galeta unu
300 gr. kıyma
1 adet kurusoğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı
Sıvıyağ ile birlikte kıyma,soğan,domates ve biber kavrulur.Tüm baharatlar ve salçalar ilave edilir.Ocaktan alınır.Milföylerin ortasına iç harç koyulur.Ardından uçları kapatılıp,top haline getirilir.1 büyük kase suyun içine atılır.Bütün milföy toplar bitene kadar suyun içinde bekletilir.Sudan çıkarılan toplar galeta ununa bulanır.Fırın tepsisine dizilir.Ardından 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
Ramazan Lezzetleri Vol IV
Milföylerin suya atılaması çok değişik geldi, hemen deneyeyim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok lezzetli oluyor,hemen demelisiniz :) denedikten sonra yorumunuzu da yazarsanız sevinirim,sevgiler..
YanıtlaSilGerçekten milföylerin suya atıldığını ilk kez görüyorum...denemek gerek ama ayarını tutturamam gibi geliyor...
YanıtlaSilEllerinize sağlık..güzel görünüyorlar..
Deneyin,hiç bi zorluğu yok..
YanıtlaSil