Aslında sezar salatası olacaktı ama,onun yerine farklı bir salata oldu.Adınıda sihirli salata koydum.Ehehehe :)))Salatada ölçü vermiyorum,arzuya göre azaltıp çoğaltılabilsin diye.Salatada bol yeşili seven biri olarak,aklıma ve elime gelen her şeyi salatanın içine koydum,hatta doğramadım,ellerimle kırarak yaptım,ellerimin enerjisiyle midir nedir,farklı ve güzel oldu.Sizede şiddetle tavsiye ediyorum!Yaz günlerinde böyle salatalar insana enerji veriyor yahu.:)
Malzemeler
Aysberg
Lolorosso(söylemesi çok keyifli)
Nane
Semiz otu
Kırmızı biber
Kuzu kulağı
Tere
Roka
Maydonoz
Üzeri için
Tavuk göğsü
Rendelenmiş parmesan peyniri
Sosu için
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı mayonez
2-3 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Yarım limon suyu
Parmesan peynir(rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Tüm yeşillikler güzelce yıkanır ve kurumaya bırakılır.Salatamızın susuz ve daha lezzetli olmasını istiyorsak,yeşilliklerin kuru olması en önemli unsur.Kuruluğundan emin olduğumuz yeşillikler doğranır.Bu sırada tavuk göğsü kalın kalın kesilir ve biraz dövülür.Bir kasede çok az sıvıyağ, pul biber, tuz, karabiber, tarçın harmanlanır ve içine tavuklar atılır.Tavuklar marine edilir.(30 dk.)Kızgın tavada tavuklar kızarana kadar pişirilir.Piştikten sonra 5 dk dinlenmeye alınır.Ardından jülyen şeklinde kesilir.
Sos için olan tüm malzemeler bir kaseye koyulur.Blenderdan geçirilir.Servis tabağına alınan yeşilliklerin üzerine tavuklar dizilir.Üzerine sos ilave edilir.Ardından rendelenmiş parmesan peynir serpiştirilir.Tadıylatuzuylasihirliparmaklarr.
Tam da benim damak tadıma uygun nefis bir salata.Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederimm :))
SilHarika görünüyor ellerinize sağlık. sevgilerle..
YanıtlaSilteşekkür ederim begonvil,sevgiler..
Silnefis olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilteşekkür ederim handeciim :))
SilNam nam nam, nefis, tam bana göre!Ellere sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim canıımm :))
Sil