Mıhlama


Malzemeler
 1 su bardağı mısır unu
3 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
1 su bardağı su





 Yapılışı
Tereyağ eritilir.Mısır unu ilave edilir.Un kokusu gidinceye kadar kavrulur.Un kokusu gittikten sonra su ilave edilir.Karıştırılır.Daha sonra peynirler koyulur ve eriyene kadar karıştırılır.Sıcak servis yapılır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.





Not:Evde her zaman tel peynir bulunmadığı için ben kaşar peynirle yapmayı tercih ediyorum.

Yorumlar

  1. Ne kadar pratik anlatmışsınız, hep duyduğum ama yemediğim bir tattır.Artık deneyip, tadabilirim.eLİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder