Malzemeler
12 adet milföy
2 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
İçi için
1 bağ pırasa
2-3 adet sivri biber
1 orta boy kuru soğan
1 adet kırmızı yağ biberi
2-3 adet domates
(veya 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası )
sıvı yağ
tuz
karabiber
pulbiber
Hazırlanışı
İçin hazırlanışı : Pırasalar yıkanır ve ince ince kıyılır. Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvıyağda kavrulur. Üzerine doğranmış kırmızı biber ve sivri biber ilave edilir.Pırasalar eklenir ve kavurmaya devam edilir. Domates veya salçalar da üzerine eklendikten sonra suyunu çekene kadar pişirilir. Tuz ve diğer baharatlar eklenir. Soğumaya bırakılır.
Milföylerin 6 tanesi yan yana koyulup,tepsi büyüklüğünde merdane ile açılır.Yağlanmış tepsinin altına yerleştirilir.Üzerine 1 adet yufka büzülerek koyulur.İç malzeme ilave edilir .1 yufka daha aynı şekilde üzerine yerleştirilir.Diğer 6 milföy de aynı şekilde açılarak üzerine kapatılır. Kare kare kesilir. Sos hazırlanır(sıvıyağ-maden suyu)kesilen böreğin üzerine dökülür.Fırına verilir.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
bu pırasalı böreğin çok lezzetli olduğunu duymuştum ama cesaret edip yapmadım ayrıca yemedim de :)
YanıtlaSilGüzel gözüküyor ellerine sağlık canım...
Ramazanda ne güzel sofralar çıkıyordur senin elinden kimbilir :)
pırasa yemeğini sevmememe rağmen böreğine bayılırım, milföylü de güzeldir eminim, elinize sağlık...
YanıtlaSilpıraslı böreğe bayılırım canım ben ama milföy ile buluşturmak hiç aklıma gelmedi nesı enfes görünüyor.ellerine sağlık hayırlı ramazanlar:)
YanıtlaSil