Ajvar (kahvaltılık sos)


Malzemeler
2 kg rendelenmiş suyu süzülmüş domates
2 kg közlenmiş patlıcan
3 kg közlenmiş kırmızı yağ biberi
1 bağ cin biber
3 baş sarımsak
Tuz







Bu tarif sevgili ablama(görümceme) ait.Kendisiyle telefonda görüşürken birbirimize kış için yaptığımız hazırlıklardan bahsederken en son olarak kahvaltılık sos ile kış hazırlıklarını bitirdiğini söyledi.Bende nasıl yaptığını sordum.Ablamda bu güzel tarifi verdi bende de çok miktarda közlenmiş patlıcan ve yağ biberi vardı.  Hal böyle olunca eksik malzemeleri tamamlayıp yapmaya koyuldum.Gerçekten kahvaltı için harika bir sos.Deneyin derim.Teşekkürler Şerife Küçükgencay




Hazırlanışı
Közlenmiş patlıcan,közlenmiş yağ biberi,cin biberi robottan geçirilir.Daha sonra rendelenmiş ve suyu süzülmüş domateslerde ilave edilir.Robottan tekrar geçirilir.Harç bir tencereye alınıp üzerine sarımsakları dövülüp ilave edilir.Tuz ilave edilir.Kaynamaya bırakılır.(kaynarken çok pufluyor,dikkat edilmesi gerekir.)orjinal tarifte zeytinyağ vardı ama ben kullanmadım,servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ gezdirdim.Kıvam alan sos kaynar kaynar kavanozlara doldurulur ağızları sıkıca kapatılır ters çevrilir.Soğumaya bırakılır.Kavanoz kapakları yeni olmalı.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.




Yorumlar

  1. Ellerine sağlık,bu tür soslara bayılıyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Emel'cim çok teşekkür ederim.Sos nefis ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder