Bizim evde kızlar bayılıyor hamur işlerine. Annemle değişik bir şeyler yapalım diye düşünürken, hamur mayalamak aklımıza geldi bayılırlar pişiye bende bloglar da dolaşırken Cahidejibek de görmüştüm. Bu şekilde yapmaya karar verdim ve çok beğenildi . Gelelim tarifine
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt suyu veya yoğurt
- 1 su bardağı su
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı toz maya
- Alabildiği kadar un
- Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
- Tüm malzemeler bir kabın içerisinde güzelce yoğurulur.
- Mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur merdaneyle 7 - 8 cm kalınlığında açılır.
- Bir bardakla hamur kesilir daha sonra ortasını da küçük bir kapakla kesilir hamur bitene kadar devam edilir.
- Kalan hamurlar tekrar toplanır aynı işlem tekrarlanır.
- Kızgın yağda kızartılır.
- Tadıyla Tuzuyla Sihirliparmaklarr
Enfesssssss olmuşlar
YanıtlaSilbende cok severim ama yemem lazim kilolar aldi basini gidiyor
YanıtlaSilÇok severim nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbende çok seviyorum dediğin gibi kilolar aldı başını gidiyor pasasofram
YanıtlaSilteşekkür ederim canancığım :)
YanıtlaSilEmelcim ellerine sağlık bende çok severim hele üstüne pudra şekeri serpip yemesi nefis olur:)))
YanıtlaSilTavsiye ederim sevgiler...
mutlaka deneyeceğim .Teşekkür ederim :)
YanıtlaSilAy harika :) Çok cici olmuşlar. İyi bayramlar.
YanıtlaSilMerhabalar Emel Hanım 1 limon suyu ekşitmez mi hamuru. Acaba 1 tatlı kaşığı filan da yazım hatası mı olmuş.
YanıtlaSil