Malzemeler
- 4 adet kuzu incik
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet sivri biber
- 1 baş kuru soğan
- 1 - 2 adet defne yaprağı
- 1 tutam dövülmüş kişniş
- 4 - 5 adet tane karabiber
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
- Düdüklü tencereye tereyağ alınır, eridikten sonra kuzu incikler ve 1 baş soğan tüm olarak ilave edilir .
- İncikler soğanla sotelenir bu arada 1-2 diş sarımsak doğranıp tencereye ilave edilir ve tencerenin ağzı kapatılır.
- Kırmızı biberler ve sivri biberler jülyen doğranır.
- Sotelenen inciklerin üzerine defne yaprakları, dövülmüş kişniş, tane karabiberler ve tuz ilave edilir.
- Baharatlar kokusunu bıraktıktan sonra biberler de ilave edilip sotelemeye devam edilir.
- Daha sonra etlerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
- Ben 1,5 su bardağı kadar su ilave ettim.
- Düdüklü tencerenin düdüğünü indirdikten sonra 20 dakika pişirilir.
- Tadıyla Tuzuyla Sihirliparmaklarr
n kolay ama en de lezzetli et yemeği...elinize sağlık, davet sofralarımın hep değişmezidir.
YanıtlaSilıhlamurcuğum gerçekten çok lezzetli oluyor. Teşekkür ederim :)
YanıtlaSilNefis gerçekten ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilEmelcim nefis olmuş ellerine sağlık,çekilişime beklerim sevgiler...
YanıtlaSilEmelcim çok nefis olmuş,tam davet sofralarının yemeği..oldukçada pratik..ellerine sağlık,afiyetler olsun..
YanıtlaSilmiskokulu lezzetler ,deryacığım ,nursenciğim çok teşekkür ederim gerçekten çok pratik ve lezzetli bir yemek .
YanıtlaSilEllerinize saglik,harika bir görüntü
YanıtlaSilSevgiyle ve dostca kalin
teşekkür ederim nar taneleri sevgiler :))
YanıtlaSilNe diyebilirim ki muhteşemmm
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler