Malzemeler
1/2 kg kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 baş soğan rendelenmiş
1 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı pulbiber
1 paket kabarma tozu
tuz
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 baş kuru soğan piyazlık doğranmış
kızartmak için 1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel Sos İçin
1 yemek kaşığı tereyağ
1yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 kase kaşar peynir rendesi
tuz
Hazırlanışı
Köftelik malzemeler hepsi bir kabın içine alınır ve yoğurulur istenilen şekilde köfteler yuvarlanır .1 kaşık sıvı yağ 1kaşık tereyağ tavaya alınır köfteler çok hafif kızartılır. Köfteleri kızartığımız yağın içine piyazlık doğranmış soğanlar atılır ve sotelenir . Kırmızı biber ve yeşil biberler julyen doğranır sotelenen soğanların üzerine alınır birazda biberler sotelenir üzerine bir tutam tuz atılır . Ocağın altı kapatılır . Güveç kabına alınır yada her hangi bir fırın kabına sotelenen sebzeler alınır üzerine köfteler dizilir . Beşamel sos hazırlanır eritilmiş yağın üzerine 1 kaşık un ilave edilir kavrulur un kokusu çıkınca üzerine 2 bardak süt ilave edilir karıştırarak pişirilir.Köftelerin üzerine beşamel sos dökülür rendelenmiş kaşar serpilir fırına verilir. Üzeri kızarana kadar 200 derece pişirilir. Afiyetle bir güzel yenir .Tadıyla Tuzuyla Sihirliparmaklarr
Cok guzel olmus ellerinize saglik :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :) sevgiler . . .
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilellerinize sağlık, güzel doyurucu ve sağlıklı bir yemek :) sevgileirmle
YanıtlaSilGüveçye olmasına bayıldım,nasılda lezzetli olmuştur şimdi..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEline sağlık nefis olmuş:) takipteyim arzu ederseniz bana da beklerim sevgiler
YanıtlaSilherkese çok teşekkür ederim :) bu arada elifciğim hoş geldin .
YanıtlaSil