Malzemeler
- 500 gr köftelik kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- galeta unu
- 1/2 paket kabartma tozu
- tuz
- karabiber
- ıspanak
- 2 adet sarımsak
- 1 küçük soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1büyük kase domates sos
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı sirke
- 4 - 5 adet patates
Hazırlanışı
- Karıştırma kabına rendelenmiş soğan, kıyma, tuz, karabiber, galeta unu, yumurta ve kabartma tozunu koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Portakal büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz.
- Buzdolabı poşeti ortada kesilerek tezgahın üzerine serilir ve hazırladığımız portakal büyüklüğündeki köfteyi (elimizi biraz suyla ıslatarak nemlendirelim ki poşete yapışmasın ) buzdolabı poşetinin üzerine koyup poşetin diğer yarısını köftenin üzerine kapatıyoruz.
- İsterseniz elinizle isterseniz merdane yardımıyla köfteyi inceltin.
- Daha sonra hazırlanan ıspanaklı harçtan içine koyup poşet yardımıyla köfteyi sarıyoruz ve fırın tepsisine alıyoruz.
- Köfteler bitene kadar işlemi devam ettiriyoruz.
Ispanaklı İçin Hazırlanışı
- Ispanaklar güzelce yıkanır.
- Tencereye su koyulur ve kaynatılır.
- Diğer tarafta da bir kasenin içine soğuk su koyulur.
- Kaynayan suya ıspanaklar atılır, bir iki dakika tutulur ve hemen soğuk suyun içine atılır.
- Güzelce süzdürülür.
- Bu arada tavaya tereyağımızı alıyoruz ve küp doğranmış soğanları ve sarımsakları atıp soteliyoruz.
- Üzerine ıspanakları ilave edip sotelemeye devam ediyoruz.
- Küp küp doğranmış kırmızı biberi de ekleyip söyle bir karıştırıp tuzunu ve karabiberini ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.
Domates Sosun Hazırlanışı
- Tavaya tereyağ alınır, eridikten sonra üzerine kırmızı küp doğranmış biberler atılır ve sotelenir. Domates sosa biber salçası ve domates salçasıda ilave edilip kaynamaya birakılır. Tuz ve karabiber ilave edilir. Domates suyunu çekene kadar kaynatılır. Ocaktan almadan önce 1çay kaşığı sirke ilave edilip iki taşım kaynatılır ve ocaktan alınır.
Patatesin Hazırlanışı
- Patatesler soyulu halka doğranır, üzerine tuz, karabiber, birazda yağ gezdirilerek fırına verilir.
- Patatesler kızarana kadar fırınlanır.
Tadıyla Tuzuyla
Sihirliparmaklarr
of bu ne güzellik ya bayildim görünüse , aklimda bu illaki denicem :)
YanıtlaSilmutlaka denemelisin harika oluyorrr paSaSofraM sevgiler :)
YanıtlaSilEmel'cim nefis bir görüntü ellerine sağlık.Hayırlı cumalar,sevgiler...
YanıtlaSilOf OF bu nasıl bir güzelliktir..bayıldımm,ellerine sağlık..
YanıtlaSilHarika bir tarif hemen yapılcaklar liseteme ekliyorum
YanıtlaSilIspanağı çok severim köfteyle çok güzel olmuş
Sunumu da çok şık
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Bu da nedir böyle muhteşem görünüyor ,tarif defterine kaydedilmiştir.
YanıtlaSilBu ne güzel bir tarif böyle, bayıldım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, tek kelime ile nefis görünüyor.
Fırsatını bulursam mutlaka deneyeceğim.
Teşekkürler deryacımm
YanıtlaSilSagol nurşencimm teşekkür ederim :)
YanıtlaSilpumpulinin mutfagı çok tesekkur ederim mutlaka denemelisinnn :)
YanıtlaSilBurçincim teşekkür ederimm :)
YanıtlaSilTeşekkür ederiiimm!!
YanıtlaSilgörüntü muhteşem , eller de gerçekten sihirli :) afiyetler olsun sevgilerimle:)
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım eminim çok lezzetlidir. Öpüyorum sevgiler
YanıtlaSilCANIM HARİKA GÖZÜKÜYOR
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
EN KISA ZAMANDA DENEMEM LAZIM
HAYIRLI GÜNLER
harika ellerinize sağlık:)
YanıtlaSil