Malzemeler
- 2 bardak pirinç veya bulgur
- Bolca fesleğen
- 1 tane büyükbaş soğan
- 1 adet patlıcan
- 3-4 tane yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Su
- Tuz
- Pul biber
Hazırlanışı
- Soğanlar küp küp doğranır
- Biberler iri iri doğranır.
- Tereyağında sotelenir.
- Doğranmiş domatesler ilave edilir.
- Suyunu çekene kadar domatesler pişirilir.
- Domatesler piştikten sonra kabukları soyulmuş jülyen doğranmış patlıcanlar ilave edilir.
- 2 dk beraber kavrulur.
- Tuz ve pulbiber ilavesi yapılır.
- 3-4 bardak su ilave edilip kaynamaya bırakılır.
- Bu sırada pirinçler yıkanır.
- Kaynadıktan sonra pirinçler ilave edilir.
- Pirinçlerin pişmesine yakın fesleğenler ilave edilir.
- Fesleğenli Pilav koyu çorba kıvamı aldıktan sonra ocaktan indilir.
- Servise alınır.
- Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
Daha önce hiç görmediğim tarif şahane görünüyor...Ellerine emeklerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Benim de annemin patlıcanlı bulgur pilavına benziyor,ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilellerine sağlık..acıktım da.
YanıtlaSilellerine sağlık..acıktım da.
YanıtlaSil