Milföylü Soğanlı Dilimler



Malzemeler
İstenilen adette milföy
3-4 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
250 gr süzme peynir
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kekik
Tuz 
1/2 su bardağı su
Serpiştirmek için maydanoz
Domates





Hazırlanışı
  • Kuru soğanlar piyazlık doğranır.
  • Tereyağında sotelenir.
  • Üzerine toz şeker ve tuz ilave edilir.
  • Sotelemeye devam edilir.
  • Soğanlar kremalize olduktan sonra, üzerine su ilave edilir.
  • Suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Kekik ilave edilir.
  • 1 taşım daha pişirilip ocaktan alınır.
  • Bu sırada milföyler üçgen şeklinde ikiye bölünür.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar fırınlanır.
  • Süzme peynirler ezilir.
  • Fırından çıkan milföylerin üzerine sürülür.
  • Kavrulan soğanlar peynirlerin üzerine koyulur.
  • Daha sonra maydanozlar ve domatesle süslenir.
  • Servise alınır.
  • Tadıyla tuzuyla sp





Yorumlar

  1. Cok lezzetli gozukuyor. Sogan ve peynirle harika bir tat olmustur. Ellerinize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. Mımmm.nefis olmuşlar,ellerine sağlık Emelcim..sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık pratik lezzetli ve şık bir sunum sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder