Malzemeler
İstenilen adette milföy
3-4 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
250 gr süzme peynir
250 gr süzme peynir
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kekik
Tuz
1/2 su bardağı su
Serpiştirmek için maydanoz
Domates
Domates
Hazırlanışı
- Kuru soğanlar piyazlık doğranır.
- Tereyağında sotelenir.
- Üzerine toz şeker ve tuz ilave edilir.
- Sotelemeye devam edilir.
- Soğanlar kremalize olduktan sonra, üzerine su ilave edilir.
- Suyunu çekene kadar pişirilir.
- Kekik ilave edilir.
- 1 taşım daha pişirilip ocaktan alınır.
- Bu sırada milföyler üçgen şeklinde ikiye bölünür.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar fırınlanır.
- Süzme peynirler ezilir.
- Fırından çıkan milföylerin üzerine sürülür.
- Kavrulan soğanlar peynirlerin üzerine koyulur.
- Daha sonra maydanozlar ve domatesle süslenir.
- Servise alınır.
- Tadıyla tuzuyla sp
Cok lezzetli gozukuyor. Sogan ve peynirle harika bir tat olmustur. Ellerinize saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilMımmm.nefis olmuşlar,ellerine sağlık Emelcim..sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık pratik lezzetli ve şık bir sunum sevgiler...
YanıtlaSil