Malzemeler
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı dolusu kaymak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ
Tuz
Tuz
Alabildiğine un
Üzeri için
Susam
İçi için
Peynir
Maydonoz
Hazırlanışı
Tüm malzemeler bir kabın içine alınır.İyice yoğurulur.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Küçük bir parça hamurdan koparılır.Peynirli maydonozlu harç elle açılan hamurun arasına koyulur ve kapatılır.Oval şekil verilir.Her yeri susama bulanır.Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklar.
Ellerine saglık canım,nefis bir poaca olmus..Görüntü süper..
YanıtlaSilteşekkür ederim nurşencimm :)
YanıtlaSilEMEL HANIM ELİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR, her yaptığınız gibi muhteşem...
YanıtlaSilDilek hanim cok tesekkur ederim o sizin mukemmelliginiz
SilEllerinize sağlık,bunu en kısa zamanda deneyeceğim.Çok güzel görünüyor.Emel hanımcım bu ölçüden kaç adet poğaça çıkıyor?
YanıtlaSilçok teşekkür ederim mutlaka deneyin derim kıyır kıyır bir poğaça ve en güzelide bayatlamıyor bu ölçüyle 15 adet çıktı sevgiyle kalın :)
YanıtlaSilElinize sağlık bol susamlı çok nefis görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :) sevgiler . . .
YanıtlaSilMerhaba :) Pogacaniz nefis olmus. Cok lezzetli gozukuyor. Elinize emeginize saglik. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)
YanıtlaSil