Peynirli Sarımsaklı Ekmek


Malzemeler:
  • 1 adet sandviç ekmeği
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
  • Kaşar peynir rendesi
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı mavi haşhaş
  • Beyaz peynir
  • Mahaliç peyniri
  • Üzerine serpiştirmek için maydanoz



Hazırlanışı:

  • Tüm peynirler rendelenir.
  • Ezilmiş sarımsak, tereyağ ve mavi haşhaş peynirlerin üzerine ilave edilir ve iyice karıştırılır.
  • Ekmek önce uzunlamasına 2 parmak kalınlığında kesilir.
  • Daha sonra enlemesine 2 parmak kalınlığında kesilir.
  • Araları peynirli harç ile doldurulur.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir.
  • Peynirler eriyene kadar fırınlanır.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine maydanoz serpilir.

Yorumlar

Yorum Gönder