Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ıspanak püresi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
1 poşet krem şanti
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
2 yemek kaşığı dolu dolu muzlu puding(toz halinde)
1/2 su bardağı damla çikolata
1-2 adet küp doğranmış muz
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya, sıvıyağ ve ıspanak püresi ilave edilir ve çırpılır. Yuvarlak borcama veya 500 gramlık baklava tepsisine yağlı kağıt serilir ve üzerine kek hamuru dökülür. Önceden ısıtılmış 150-160 derecede 20-25 dakikada pişirilir. Tabii her fırın farklı pişirdiği için mutlaka kontrolle ilerleyin. Keki düşük derecede pişirmemizin sebebi kekin rengini korumak. Kek fırından çıkana kadar krema hazırlanır.
1 poşet krem şanti ile süt çırpılır. Her zaman söylediğim gibi sütü yavaş yavaş ekleyip çırparsak daha olumlu bir sonuç elde ederiz. Üzerine toz halinde muzlu puding ilave edilir. Tekrar çırpılır. Çırpma işlemi sonlandırılır. Üzerine damla çikolata ve küp doğranmış muzlar ilave edilir, karıştırılır. Kek pişene kadar buzdolabında beklemeye alınır.
Keki fırından aldıktan sonra üzerine mutfak bezi serilir. Soğuduktan sonra dilediğiniz herhangi bir kalıpla kesebilirsiniz. Ben küçük su bardağı ile kestim. Kesilen keklerin yanlarında kalan artık parçalar rondoya atılır ve çekilir. Kesilen keklerin üzerine 1 yemek kaşığı dolu dolu krema koyulur. Üzerine kek kırıntıları serpiştilir. Kekler bitene kadar bu şekilde devam edilir. Buzdolabında en az 2 saat dinlendikten sonra servise sunulur.
Ispanak püresi nasıl yapılır?
Malzemeler
250 gr ıspanak
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Ispanaklar güzelce yıkanır. 1 tencereye alınır. Üzerine suyu ilave edilir. İyice pişirilir. Soğuduktan sonra kevgirle ıspanaklar bir kaba aktarılır. Blendrdan geçirilir. Eğer çok koyu olduysa haşladığımız sudan biraz ilave edebilir. Ispanaklı püremiz hazır. :)
Afiyet olsun...
Çok şirin bir görüntüsü var. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilCook tesekkur ederim :)
SilOyyy, oooy , Nefis görünüyor diyeceğim ama az kalacak. Süperrr... Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGuzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim mutlaka denemelisiniz.. Simdiden afiyet olsun :)
Silhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık..her zamankı gıbı .nefıs olmuş...ıkramlıkların servısıde bu seılde olay olur...sevgılerımı bırakıyorum..
YanıtlaSilEvet pinar hanim porsiyonluk tatlilar benim icin cok daha on planda servisi cok şık ve rahat oluyor. Yorumunuz icin tesekkurler :) Sevgiler..
SilGörüntüsü muhteşem izninizle tarifi alıyorum ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilCok tesekkur ederim guzel yorumunuz icin. Tabiikide alabilirsiniz.. Sevgiler...
Silbizzat yedim görünümü kadar lezzeti de harikaydı ellerine sağlık arkadaşımm))
YanıtlaSilAfiyet olsun arkadasim :) yine beklerim...
SilCanım çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilCok tesekkur ederiimm :)) Sevgilerr..
SilCok tesekkurler yorumun icin canim. Ancak ziyaret edebilme firsati buldum... Sevgiler..
YanıtlaSilgörüntü harika ellerinize sağlık mutlaka deneyeceğim:)) http://benimpastaevim.blogspot.com.tr/ banadabeklerim
YanıtlaSil