Büzgü Börek


Malzemeler

5 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz

İçi için

Peynir
Maydanoz

Hazırlanışı

Bir kabın içerisine yufka dışında tüm malzemeler alınır.
Karıştırılır.
Yufkanın bir tanesi tezgaha serilir.
Bu karışımdan 2-3 kaşık yufkanın yarısına sürülür.
Üzerine peynirli maydanoz serpiştirilir.
Yufkanın yarısı diğer yarısının üzerine kapatılır.
Büzüştürerek yağlanmış fırın tepsisine alınır.
Yufkalar bitinceye kadar aynı işleme devam edilir.
Kalan harç böreklerin üzerine dökülür.
Çörek otu ve susam serpiştirilir.
Fırına verilir.
Üzeri kızarana kadar pişirilir.
Dilimlenip servise alınır.


Yorumlar

Yorum Gönder