Malzemeler
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta(sarısı içine,beyazı dışına)
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (3,5-4 bardak kadar)
Susam
Hazırlanışı
Yumurtanın sarısıyla beyazı ayrılır.
Oda sıcaklığındaki tereyağ,yoğurt,sıvıyağ,mahlep,tuz,kabartma tozu,toz şeker,yumurta sarısı yoğurma kabına alınır.
Üzerine dikkatli şekilde un ilave edilir.
Kulak memesi kıvamında olacak.
Hamurdan parçalar alınır.
Uzun şerit haline getirilir.Simit formu verilir.
Yumurta akına hamurun her tarafı bulanır.
Simitin her iki tarafı susama bulanır.
Tepsiye alınır.İşlem devam ettirilir.
200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Hayırlı Kandiller :)
Emelcim Allah kabul etsin,ellerine sağlık..Hayırlı kandiller canım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık .mutlaka deneyeceğim..çok seviyoruz kandil simitlerini..
YanıtlaSilPaylaşımlarını her geçen gün güzel oluyor. takip etmekten mutlu oluyoruz. Kokopit
YanıtlaSil