Kandil Simidi




Her sene, Şaban ayının on beşinci Berat gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır.Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı gecelerden biridir. Herkese hayırlı kandiller diliyorum..

                                             Malzemeler

125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta(sarısı içine,beyazı dışına)
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1  paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (3,5-4 bardak kadar)
Susam

Hazırlanışı

Yumurtanın sarısıyla beyazı ayrılır.
Oda sıcaklığındaki tereyağ,yoğurt,sıvıyağ,mahlep,tuz,kabartma tozu,toz şeker,yumurta sarısı yoğurma kabına alınır.
Üzerine dikkatli şekilde un ilave edilir. 
Kulak memesi kıvamında olacak.
Hamurdan parçalar alınır. 
Uzun şerit haline getirilir.Simit formu verilir.
Yumurta akına hamurun her tarafı bulanır.
Simitin her iki tarafı susama bulanır.
Tepsiye alınır.İşlem devam ettirilir.
200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Hayırlı Kandiller :) 


Yorumlar

  1. Emelcim Allah kabul etsin,ellerine sağlık..Hayırlı kandiller canım.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık .mutlaka deneyeceğim..çok seviyoruz kandil simitlerini..

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımlarını her geçen gün güzel oluyor. takip etmekten mutlu oluyoruz. Kokopit

    YanıtlaSil

Yorum Gönder