Malzemeler
4 adet kuzu incik
2 adet kırmızı biber
3 adet sivri biber
1 baş kuru soğan
1 - 2 adet defne yaprağı
1 tutam dövülmüş kişniş
4 - 5 adet tane karabiber
1-2 diş sarımsak
Tuz
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ veya 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Düdüklü tencereye tereyağ alınır, eridikten sonra kuzu incikler ve 1 baş soğan tüm olarak ilave edilir .
İncikler soğanla sotelenir bu arada 1-2 diş sarımsak doğranıp tencereye ilave edilir ve tencerenin ağzı kapatılır.
Kırmızı biberler ve sivri biberler jülyen doğranır.
Sotelenen inciklerin üzerine defne yaprakları, dövülmüş kişniş, tane karabiberler ve tuz ilave edilir.
Baharatlar kokusunu bıraktıktan sonra biberler de ilave edilip sotelemeye devam edilir.
Daha sonra etlerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
Ben 1,5 su bardağı kadar su ilave ettim.
Düdüklü tencerenin düdüğünü indirdikten sonra 20 dakika pişirilir.
Tadıyla Tuzuyla Sihirliparmaklarr
nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil