Böğürtlenli Pasta



Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1 paket kakao(25 gr)
1 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı süt
1 çimdik karbonat
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu


Krema için
1 paket çiğ krema
3.5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya


Hazırlanışı


Şeker, sıvıyağ, süt, vanilya ve kakao güzelce bir kap içerisinde çırpılır.
Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır. ( kek  fırından çıktıktan sonra üzerine dokmek icin)
Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır.
Yumurta beyazları başka bir çırpma kabına alınır.
Yumurta sarıları kakaolu karışım içerisine ilave edilir.
Çırpılır.
Üzerine un ilave edilir.
Diğer bir taraftan başka bir kabın içerisine yumurta akları koyulur.
Bir fiske tuz ilave edilir ve çırpılır.
Not: Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde aklar dökülmüyorsa kıvama gelmiştir.
Yumurta akları kakaolu karışıma 2-3 seferde ilave edilir.
Spatulayla karıştırılır.
Bir çimdik karbonat, kabartma tozu ve yarım limonun suyu ilave edilir. 
Karıştırılır.
18 cmlik kek kalıbına dökülür.
180 derecelik fırında 45 dakika pişirilir.
Pişen kek tel ızgaranın üzerine ters çevrilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan kek servis tabağına alınır  üzerine ayırdığımız sos dökülür.




Kremanın hazırlanışı

Krema soğuk olmalıdır.
Krema bir kabın içerisinde çırpılır.
Üzerine pudra şekeri ve vanilya eklenir.
Çırpılır.



İlgini çekebilir: Ispanaklı Kümbet Pasta

Yorumlar

Yorum Gönder