Ispanaklı Kaymaklı Poğaça


Malzemeler

1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı erimiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 dolu dolu yemek kaşığı kaymak
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
4-5 damla limon suyu
Ispanak püresi
Tuz
Alabildiği kadar un (yaklaşık 3-3,5 cup(240 ml) un)

İçi için
Peynir
Karabiber
Not: Hamur yeşil olduğu için maydanoz kullanmayı tercih etmedim.

Üzeri için
Kavrulmuş susam


Hazırlanışı
Bir kabın içine ıspanak püresi tüm malzemeler alınır.
Güzelce yoğurulur.
Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurdan küçük parçalar alınır.
Elle hamurun ortasına bastırılır.
Peynirli harçtan konulur.
İstenilen formda kapatılır.
Daha sonra kavrulmuş susama bulanır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Not: Fırının ısısını yüksek tutarsanız poğaçaların rengi solar.


Ispanak püresi nasıl yapılır?

Malzemeler
250 gram ıspanak
Su

Hazırlanışı:
Ispanaklar güzelce ayıklanır ve yıkanır. 
Kaynayan suyun içine ıspanaklar atılır, iki taşım kaynatılır ve soğuk suyun içine atılır. 
Süzgece alınan ıspanakların suyu iyice süzüldükten sonra blenderden geçirilip püre haline getirilir.

Yorumlar

Yorum Gönder