Altı Ezmeli Kebap




Bu güzel tarif için Yunus Emre Akkor'a teşekkürler

Malzemeler

1/2 kg kıyma
1-1.5 kg domates
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
2-3 adet yeşil biber
Maydanoz
1 tatlı kaşığı domate salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Pul biber
Karabiber

Hazırlanışı

Kıyma; domates salçası, biber salçası, tuz ve karabiber ile yoğurulur.
Köfteler ceviz büyüklüğünde yuvarlanır.
Domatesler ortadan ikiye kesilir ve saplı yerleri bıçak yardımıyla temizlenip yağlanmış tepsiye kesik yüzleri gelecek şekilde dizilir.
180 derecede fırınlanır.
Soğan piyazlık doğranır.
Yeşil biber, kırmızı biber ince ince doğranır.
Yağlanmış diğer tepsiye köfteler dizilir.
Domatesler piştikten sonra fırından alınır ve köfteler fırınlanır.
Pişen domateslerin kabukları çatal yardımıyla soyulur ve tepsi içerisinde güzelce ezilir.
Doğranmış soğan, yeşil biber, kırmızı biber, tuz, pulbiber domateslerin üzerine ilave edilir ve karıştırılır.
Köfteler domateslerin üzerine ilave edilir, kalan yağ köftelerin üzerine dökülür.
 Maydanoz ile süslenir.

Yorumlar