Malzemeler
7 orta boy patates
1.5 su bardağı kısırlık ince bulgur
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1,5 limon suyu
Maydonoz
Taze nane
Taze soğan
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Patatesler soyulur,küp küp doğranır.Düdüklü tencerede haşlanır.Patatesler haşlandıktan sonra süzülür.Patates ezeceğiyle ya da çatal ile ezilir.Ezilmiş patateslerin üzerine ince bulgur ilave edilir ve karıştırılır.Karıştırdığımız kabın üzeri kapatılır ve 10 dakika (bulgurlar kabarana kadar) bekletilir.Limon,zeytinyağı,ince kıyılmış taze soğan,tuz,karabiber,nane,maydonoz ilave edilir.Yoğurulur.Köfte gibi sıkılır.Servise alınır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
Yorumlar
Yorum Gönder