Malzemeler
2-3 demet pazı yaprağı
Yeteri kadar su
2 adet kemiksiz tavuk budu
2 adet kuru soğan
1 türk kahvesi fincanı ince bulgur
1 türk kahvesi fincanı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası
Dereotu
Maydonoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Pazıyı yıkayıp,önce kaynar suya sonrada buzlu suya batırıp çıkarın,tavuk etini robottan geçirin.Çekilmiş tavuk eti kıyılmış soğan ince bulgur pirinç salçalar dereotu maydonoz tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştın.1 adet pazı yaprağının ortasına iç harçtan koyup büyük kare şeklinde sarın pazı yaprağı ve harç bitene kadar devam edin.Sarmaları tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyin ve üzerine 1 tabak veya dolma taşı kapatıp,suyunu çekene kadar pişirin sıcak olarak servis yapın.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
Güzel olmus canim
YanıtlaSilafiyet olsun...
sevgiler
Teşekkür ederim emelcim
Silsevgiler.
tavuk kıyması ile ilk kez görüyorum kırmızı et yiyemeyenler için harika bir seçenek ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim dilekcim :))
Silteşekkür ederim dilekciğim :)
YanıtlaSil