Malzemeler :
Krep için :
1 yumurta
2 su bardagı süt
2 su bardagı su
4 su bardagı un
1 cay kasıgı kabartma tozu
1 fiske tuz
içi için :
kıyma
kuru soğan
kırmızı yağ biberi
sivri biber
domates
salça
tuz karabiber
Basamel sos :
1 yemek kasıgı tereyag
1 yemek kasıgı un
2 bardak süt
tuz
Bağlamak için :
uzun maydanoz ve ya taze soğan sapları
Hazırlanışı :
Bütün malzemeler karıstırılır. Krep hamuru elde edilir. Yaglanmış tavaya 1 kepce krep hamurundan dökülür. Altı ve üstü kızarana kadar pişirilir. kıyma ve soğan kavrulur. üzerine domates, biberler ve salça ilave edilir, kavrulur.Harç tuz ve karabiber ile tatlandırılır.Basamel sos: Bir tencereye yağ ile un konulur..hafif hararetli ısıda yağ,una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Bir krebin tam ortasına 2 yemek kaşığı basamel sos yayılır ve üzerine kavrulan kıymadan konulur. Krep, uçlarından büzülerek taze soğan saplarıyla bağlanır.( Not: Taze soğan sapları kaynar suya batırılıp çıkarılır.)
İzlemeye aldım, içli köfteye bayılırım,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık sarımsaklı yoğurt ilede nefis olur
YanıtlaSilCANIM BOHÇANIN BİRİSİ BENDE MMMM HARİKA:)
YanıtlaSil