Malzemeler :
500 g köftelik kıyma
1 baş kuru soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
2 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
kimyon
pulbiber
Püresi için :
2-3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı :
Köftelik malzemeler güzelce yoğurulur. Cevizden büyük parçalar halinde koparılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Fırına verilir. Köfteler kızarınca hazırlanılan püre (Pürenin hazırlanışı ; patatesler soyulup, küp küp doğrandıktan sonra düdüklü tencere de düdüğü indikten 2-3 dakika sonra ocağın altı kapatılır. Fazla suyu süzülür. Patatesler ezilir. Bu sırada 1 yemek kaşığı tereyağı da sıcak patateslerin içine atılır ve iyice karıştırılır. Daha sonra kaşar peynirin yarısı da patateslere ilave edilir. ) kaşık yardımıyla veya krema torbası ile köftelerin içine doldurulur. Üzerine kalan kaşar peynir serpilir ve tekrar fırına verilir. Kaşarlar eriyip kızarıncaya dek fırınlanır.
Köfteler nefis görünüyor Emel, yarınki misafirler için bana fikir verdin :)
YanıtlaSilPastaya hayran kaldım! Elinize sağlık:)
YanıtlaSilTek kelime ile süper ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilsevgiler...
Teşekkür ederim Leylacım,misafirlerine ve sana şimdiden afiyet olsun :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sibel-ish! :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Gönülcüm :))
YanıtlaSiloffff.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil