Ispanaklı Zambak Pasta

Leyla'nın kahve dükkanında gördüğüm bu zambakların pastası aslında böyle değildi.Gördüğüm pasta bana çok zor geldi.Biraz üşengeçlik devreye girince bende ıspanaklı kekin üzerinde denemeye kadar verdim.İyikide denemişim çok lezzetli oldu.Şiddetle tavsiye ediyorum.Sizde dilediğiniz her hangi bir pastanın üzerine dekor amaçlı kullanabilirsiniz.Hem hoş bir sunum olur.Hemde yemesi çok keyifli olur.:)


Malzemeler
Kek için
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
250 gr ıspanak(kavrulmuş,soğutulmuş,rondodan geçirilmiş)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane portakal kabuğu rendesi(opsiyonel)

Kreması
2 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti + 1 su bardağı süt

Kekin arasına koymak için
(hangisini dilerseniz)
Frambuaz
Muz




Zambaklar için

2 yumurta
yarım su bardağı tozşeker
yarım su bardağı un
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için pudra şekeri ve limon kabuğu
Yapılışı :
Tüm malzemeleri derin bir kapta çırpıp  krep hamuru kıvamında bir hamur oluşturun.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bu hamurdan 1 tatlı kaşığı alıp hafif yayarak yuvarlaklar yapın. Hepsini bir tepsiye koymaya çalışmayın. 180derecede ısıtılmış fırında hamurları üzeri kabarıp hafif rengi sararana kadar 5 dakika pişirin.Fırından çıkarır çıkarmaz bir spatula yardımıyla yuvarlakları kağıttan ayırın ve alt ucunu birleştirerek hemen kıvırın. Sıcakken çok kolay yapışıyor, ılınmasını beklemeyin.Tüm hamur için aynı işlemi uygulayın. Oluşan çiçeklerin etrafındaki pürüzleri bir makas yardımıyla kesip çiçekleri yuvarlayın.Soğuyan çiçeklerin üzerine pudra şekeri serpin. Limon kabuğundan tohumlar yapıp pastanızı bu çiçeklerle süsleyin.





Hazırlanışı
Yumurta ve şeker çırpılır.Diğer malzemeler içine ilave edilir.Yağlanmış yuvarlak borcama dökülüp,200Clik fırında pişirilir.Pişen kek kelepçeli kalıpla kesilir.Ortadan kesilen kek,kelepçeli kalıbın,içine oturtulur.Kalıbın kenarından çıkan kek parçaları rondodan geçirilir.Hazırlanan kremanın yarısı kekin üzerine sürülür.Frambuazlar dizilir.Üzerine diğer kek kapatılır.Süt ile ıslatılır.Kalan krema üzerine sürülür.Bir kısmı da kenarlara sürmek için ayrılır.Rondoda geçirilen kek kırıntıları kremanın üzerine serpilir.15 dk buzdolabında dinlendirilir.Kek kalıbı dikkatlice çıkarılıp,kekin kenarlarına da kek kırıntıları serpilir.Üzerine hazırlanan zambaklar yerleştirilir.Buzdolabında dinlenen pasta servise hazırdır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
Krema hazırlanışı
Süt,un,şeker vanilya hepsi karıştırılarak pişirilir.Buz gibi olana dek beklenir.1 poşet krem şanti ile 1 su bardağı süt çırpılır.Diğer kremanın içine ilave edilir.İyice çırpılır.







Yorumlar

  1. Senin zambakların da çok hoş olmuş :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder