Fotoğraflarımı karıştırıp neler yapmışım diye bakarken bu pastanın tarifini yayınlamayı atladığımı fark ettim. Denenmesi gereken muhteşem vişneli pasta!
Malzemeler:
- Dilediğiniz bir pandispanya (24 cm'lik kek kalıbında pişirilmiş)
Kreması İçin:
- 1 paket damla sakızlı cream ole
- 1 kutu krema
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağından biraz fazla soğuk süt
- 14 g toz jelatin
- 1/3 bardak ılık su (jelatini eritmek için)
- Vişne
Üzeri İçin:
- Çikolata rendesi
- Vişne
- Çikolata parçaları
Kremanın Hazırlanışı:
- Jelatin, 1/3 bardak suyun içinde 5 dakika bekletilir.
- Bekletilen jelatin ocağa alınır ve eritilir.
- Çırpma kabının içerisine bir poşet cream ole, bir poşet krem şanti ve bir kutu krema alınır.
- Üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek çırpılır.
- Kremanın koyuluğunu dilediğiniz kıvamda ayarlayabilirsiniz. Koyu gelirse biraz daha süt ilave edilebilir.
- Ilınan jelatin kremanın içine ilave edilip çırpılır.
Hazırlanışı:
- 24 cm'lik kek kalıbında pişirilen pandispanya soğuduktan sonra ortadan ikiye bölünür.
- 26 cm'lik kelepçeli kek kalıbına kekin bir katı alınır.
- Kekin üzerine ve kenarlarındaki boşluklar kapatılacak şekilde krema sürülür.
- Kremanın üzerine vişneler ilave edilir.
- Diğer kek üzerine kapatılır.
- Tekrar krema ile kekin her tarafı kaplanır.
- Buzdolabına alınır.
- Servise alınmadan önce üzerine çikolata rendelenir. Arzuya göre çikolata yerine kakao da serpilebilir.
- Bıçak yardımıyla kek kelepçeli kalıptan ayrılır.
- Kelepçesi açılır.
- Servis tabağına alınır.
- Üzeri vişne ve çikolata parçaları ile süslenir.
eline saglik ccanim nefis.
YanıtlaSilhımmmm, hımmm, hımmmmm... :)
YanıtlaSilhmm cok lezzetlı elıne sağlık
YanıtlaSilÇoookk güzel gorunuor ya iştahım kabardı gece gece ...Bana da beklerim
YanıtlaSil