Malzemeler:
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Kalan bütün malzemeler çırpılan şeker ve yumurtanın üzerine ilave edilip çırpılır.
- Krep tavasında veya herhangi bir teflon tavada orta ateşte ısıtılır (Tava yağlanmaz.).
- Hepsini eşit büyüklükte yapabilmek için orta boy büyüklükte bir kepçe kullanın. Eğer kepçeniz büyük ise yarım kepçe alın.
- Isıtılmış tavaya dökün ve hiç oynatmayın.
- Üstü göz göz olana kadar çevirmeyin yoksa pancakeleriniz dağılır, istenilen sonuç elde edilmez.
- Göz göz olduktan sonra alt üst edilir.
- Altı da piştikten sonra servis tabağına alınır.
- Hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir.
ellerine sağlık canım nefis görünüyor sevgiler..
YanıtlaSil