Pratik Barbunyayı çok seveceksiniz! :)
Eğer işiniz varsa, çabucacık barbunya pişirmek istiyorsanız bu şekilde yapabilirsiniz. Barbunyanın pratik pişirme şekli.
Malzemeler
1 kg ayıklanmış barbunya
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 adet domates
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
Üzeri için
Zeytinyağı
Maydanoz
Hazırlanışı
Barbunyalar güzelce yıkanır, düdüklü tencereye alınır.
Üzerine yemeklik doğranmış soğan, küp doğranmış kırmızı ve sivri biberler, rendelenmiş domates, ayıklanmış, doğranmış sarımsaklar, tuz, şeker ve salça ilave edilir; kaşıkla iyice karıştırılır.
Üzerine, barbunyaların üzerini geçecek kadar su ilave edilir.
Düdüklünün kapağı kapatılır ve ocağa alınır.
Düdüğünü indirdikten sonra 10-15 dakika pişirilir ve ocaktan alınır.
Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Maydanoz ile süslenir.
Ellerinize sağlık Emel hanımcım.Çok severim ben de.
YanıtlaSilhımmm,denicem emel,eline sağlık.
YanıtlaSilsevgiler