Malzemeler
1 adet kırmızı pancar
1/2 beyaz lahana
Jalapeno biber ve ya salatalık turşusu
Ceviz içi
1/2 demet dereotu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 kase sarımsaklı yoğurt (koyu kıvamlı)
Tuz
Hazırlanışı
Pancarları rendeleyin.
Lahanayı ince ince doğrayın.
Sıvıyağ tencereye koyulur.
Üzerine pancar ve lahana eklenir.
Ara ara karıştırarak 10-15 dakika pişirilir. ( Hafif diri kalsın.)
Ocaktan alınır.
Tuz ilave edilir.
Soğuduktan sonra içine doğranmış salatalık turşusu veya jalaponeyi , ince kıyılmış dereotu, ceviz içi ekleyip karıştırın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve karıştırılır.
Servis tabağına alınır.
Üzeri dereotu ve ceviz ile süslenir.
Not: İlk görünen fotoğraf tamamen süzme yoğurtla yapılmış olan bir salatadır. İkinci fotoğraf ise normal yoğurdun peçetede süzdürülmüş hali ile hazırlanmıştır.
Kaynak: cahidejibek
Pancarın her şeyini seven biri olarak buna da bayılırım:)
YanıtlaSil