Milföy Çanağında Et Sote

Malzemeler
1 paket milföy hamuru
500 gr jülyen doğranmış antrikot
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı yağ biberi
2 adet yeşil biber
4-5 tane ince dilimlenmiş mantar
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Tavanın içine yağ koyulur.Üzerine etler atılır.Etler suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu çektikten sonra,sırasıyla soğanlar mantarlar atılır.Biraz kavrulur.Daha sonra kırmızı biber ve yeşil biber ilave edilir.Bir iki taşım daha pişirilip tuz ve karabiber ilave edilerek ocaktan alınır.Daha sonra,milföy hamurları dolaptan çıkarılır.5 dakika dinlendirildikten sonra,fotoğraftaki gibi kesilir ve katlanır.Fırına verilir.25 dakika da pişirilir.(üzeri kızarana kadar)Pişen milföyün üzerindeki kapak kısmı bıçak yardımıyla kesilerek alınır.İçine pişirilen harç koyulur.Kapak kapatılır.Aynı işlem diğer milföylere uygulanır.Sıcak servis yapılır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr. 




You Might Also Like

3 yorum

  1. ben de bunun mantarlısını yapmıştım mantarlı çanta böreğiydi adı pek sevimli oluyor. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka öyledir,böyle de deneyin çok lezzetli oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. muhteşem görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil