Vişneli Lahana Sarması


Sofra dergisinde gördüm bu tarifi.Denedim çok güzel oldu.Siz de deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler
1.5 su bardağı dondurulmuş vişne
1 adet orta boy sarmalık yumuşak lahana
1 su bardağından az zeytinyağı
3-4 adet büyük boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
Yarımşar demet nane ve deriotu
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı yenibahar
Tuz

Hazırlanışı
Lahanalar haşlanır.3 parmak kalınlığında şerit olacak şekilde sarmak için hazırlanır.Zeytinyağı tencereye alınır,kıyılmış soğan ve tuz eklenerek kavrulur.Üzerine yıkanmış pirinç ilave edilir.Kısık ateşte 5 dakika kavrulur.Üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edilir.Suyunu çekince tencere ocaktan alınır.Ağzı kapatılır ve 15 dk. dinlendirilmek için bırakılır.Kıyılmış nane,dereotu,tozşeker,karabiber,tarçın,yenibahar ilave edilir.Tüm malzemeler karıştırılır ve vişne eklenir.1 adet lahana şeridinin uç kısmına iç harçtan koyup muska şeklinde sarılır.Lahana ve iç harç bitene kadar işleme devam edilir.Sarmalar tencereye dizilir ve üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edip ağır ateşte pişirilmeye bırakılır.Suyunu çekince ocaktan alınır.Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.

Yorumlar

  1. nefis bişey olmuş.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. hafif ekşilik katmıştır dolmaya kim bilir nasıl lezzetli olmuştur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok lezzetli oldu beste bile yedi lahana sarmasını sevmediği halde :)

      Sil
  4. nefis görünüyor üçgen şeklinde sarmanda çok hoş olmuş

    YanıtlaSil

Yorum Gönder