Döküm Tavada Mangal Keyfi


Malzemeler

1 kg köftelik kıyma(1/2 dana, 1/2 kuzu)
Kıymayı kendinize göre ayarlayabilirsiniz
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 orta boy soğan
1 paket kabartma tozu
Tuz 
Karabiber
1 çay kaşığı acı pulbiber(opsiyonel)
Maydonoz(ince kıyılmış)



Hazırlanışı

Köftelik kıyma bir kabın içerisine alınır.
Soğan rendelenir.
Üzerine tüm malzemeler ilave edilir.
Güzelce yoğurulur.
İyice yoğuralım ki, tüm malzemeler birbirinin içine geçsin.
İstenilen büyüklükte kıyma parçaları alınır.
Yuvarlanır.
Köfte şekli verilir.
Harç bitene kadar devam edilir.
Döküm tava ocağın üzerine alınır. 
Yağ konmadan, iyice ısınması sağlanır.
(NOT:Tavanın üzerine elinizi 3-4 parmak yükseklikte tuttuğunuz zaman 9 a kadar saydığımızda, elimiz yanmıyorsa tava ısınmamıştır.
Eğer eliniz yanıyorsa içine biraz yağ damlatıp peçete ve maşa yardımıyla tavanın her yerinin yağlanmasını sağlayın.)
Köfteler dizilir.
alt üst pişirilir.
Bu sırada, biberler tavanın kenarına koyularak közlenmesi sağlanır.
Daha sonra köfteler servise sunulur.
Afiyet olsun.





You Might Also Like

4 yorum

  1. hımm köftenin lezzeti resime yansımış sanki canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor. Yemin ederim yutkundum gecegece :) Döküm tava ve sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli bir bloğa gelmişim.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. ımm enfes,Tam bizlik bir tabak olmuş.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil