Malzemeler
1 baş kuru soğan
5-6 parça dana antrikot
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
2 su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Tavaya sıvıyağ alınır.Altı üstü etlerin hafif rengi dönene dek kızartılır.Soğanlar piyazlık doğranır.Düdüklü tencereye dizilir.Etler,soğanların üzerine koyulur.2 diş sarımsak etlerin üzerine doğranır.Baharatlar ilave edilir.Etleri kızarttığımız tavanın içerisine 2 su bardağı su koyulur.Kaynatılır.Etlerin üzerine dökülür.Düdüklünün kapağı kapatılır.Düdüğü indikten sonra 15 dk. pişirilir.Servise alınır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
0 yorum:
Yorum Gönderme