Yeni Yıl Lezzetleri - Pazılı Sucuklu Ekmek





Malzemeler
1/2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
600-700 gr un
1 su bardağı süt





İç Malzeme
1 bağ pazı
Sucuk
İzmir Tulumu
Zeytinyağ




Hazırlanışı
  • Küçük bir kase içerisine yaş maya, ılık süt, toz şeker ve tuz koyulur.
  • Maya eritilir.
  • Diğer tarafta bir kabın içerisine un, 1 su bardağı ılık süt ve eritilen mayalı karışım dökülür. 
  • Yoğurulur.
  • Yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.
  • Yoğurulan kabın altına biraz zeytinyağ dökülür.
  • Hamur üzerine koyulur.
  • Hamur 2 katı olana kadar mayalandırılır.
  • (Yaklaşık 1-1.30 saat)
  • Mayalanan hamur ortadan ikiye ayrılır.
  • Tezgah zeytinyağ ile yağlanır.
  • Hamurun yarısı tezgah üzerine alınır ve parmak uçlarıyla hamur biraz inceltilir.
  • Üzerine, kıyılmış pazı, izmir tulumu, ince dilimlenen sucuklar dizilir.
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ gezdirilir.
  • Elle bastırılır.
  • Hamuru kendimize çeke çeke rulo yapılır.
  • Üzerine zeytinyağ sürülür.
  • Ekmek üzerine kesikler atılır ve fırınlanır.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk. pişirilir.
  • Ben Amavivo'nun pizza taşını kullandım.
  • Önceden ısıttığım pizza taşımda yaklaşık 25 dk.da pişti.Ama sizin pizza taşınız yoksa normal bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip,pişirebilirsiniz.


Tarif sevgili Yunus Emre Akkorun programına katılan Oya Hanım'a ait:)
Tarif için çok teşekkürler! 

You Might Also Like

2 yorum

  1. Super görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim. Teşekkürler .

    YanıtlaSil