Malzemeler
1/2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
600-700 gr un
1 su bardağı süt
İç Malzeme
1 bağ pazı
Sucuk
İzmir Tulumu
Zeytinyağ
Hazırlanışı
- Küçük bir kase içerisine yaş maya, ılık süt, toz şeker ve tuz koyulur.
- Maya eritilir.
- Diğer tarafta bir kabın içerisine un, 1 su bardağı ılık süt ve eritilen mayalı karışım dökülür.
- Yoğurulur.
- Yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.
- Yoğurulan kabın altına biraz zeytinyağ dökülür.
- Hamur üzerine koyulur.
- Hamur 2 katı olana kadar mayalandırılır.
- (Yaklaşık 1-1.30 saat)
- Mayalanan hamur ortadan ikiye ayrılır.
- Tezgah zeytinyağ ile yağlanır.
- Hamurun yarısı tezgah üzerine alınır ve parmak uçlarıyla hamur biraz inceltilir.
- Üzerine, kıyılmış pazı, izmir tulumu, ince dilimlenen sucuklar dizilir.
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ gezdirilir.
- Elle bastırılır.
- Hamuru kendimize çeke çeke rulo yapılır.
- Üzerine zeytinyağ sürülür.
- Ekmek üzerine kesikler atılır ve fırınlanır.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk. pişirilir.
- Ben Amavivo'nun pizza taşını kullandım.
- Önceden ısıttığım pizza taşımda yaklaşık 25 dk.da pişti.Ama sizin pizza taşınız yoksa normal bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip,pişirebilirsiniz.
Tarif sevgili Yunus Emre Akkorun programına katılan Oya Hanım'a ait:)
Tarif için çok teşekkürler!
Super görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim. Teşekkürler .
YanıtlaSilHarika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
YanıtlaSilCafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Mercimek Köftesi
www.biberdolmasi.com