Malzemeler :
Yarım kilo sivri biber
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kasıgı sirke
1 yemek kasıgı sıvıyag
2-3 yemek kasıgı sızma yag
Hazırlanışı :
Sıvıyagında ezilmiş sarımsaklar kavrulur. Üzerine biberler ilave edilir ve kavurulur. Biberler sindikten sonra közlenmiş kırmızı biberler dogranır ve biberlerin üzerine ilave edilir. Biraz da kırmızı biberle kavrulduktan sonra 1 yemek kasıgı sirke ilave edilir. 1-2 tasım pişirilir. Ocaktan alınır. Servis tabagına alındıktan sonra üzerine zeytinyagı( sızma yag ) dökülür. Üzeri maydonoz veya dereotu ile süslenir.
Afiyet olsun.
Hafta sonu kahvaltısı için çayın yanında harika bir ikramlık.
YanıtlaSil