Malzemeler
2 su bardağı kinoa
3-4 tane taze soğan
1 bağ roka
1/2 demet maydanoz
1 kase iri kırıklanmış ceviz
1 büyük limonun suyu
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
- Kionalar güzelce yıkanır ve haşlanır.
- Yumuşayınca ocaktan alınır.Ardından süzülür.
- Soğumaya bırakılır.
- (Aşşağı yukarı 15 dakika da haşlanıyor.)
- Tüm yeşillikler yıkandıktan sonra ince ince kıyılır.
- Soğuyan kionanın üzerine yeşillikler ilave edilir.
- Cevizler de kionaların üzerine eklenir.
- Tuz karabiber de eklendikten sonra güzelce karıştırılır.
- Limonu ve zeytinyağı ilave edilip servise alınır.
Kionayı macro center veya migroslarda bulabilirsiniz.
Kiona Hakkında Bilmek İstedikleriniz;
Peru'da 3800 metre irtifada kionalar
Tahıllara benzer yönleri olsa da buğdaygillerden değildir, ıspanak ve pancar gibi bitkilere daha yakındır.
Tahıllara kıyasla kinoanın besin değeri oldukça iyidir. Lizin gibi temel amino asitler ve bol miktarda kalsiyum, demir ve fosfor içerir.100 gram kinoa 372 kalori, 5,8 gram yağ, 69 gram karbonhidrat, 6 gram lif içerir.
Hasattan sonra tohumların saponin içerdiği için tadı acı olan kabuklarından ayrılması gerekir. Kinoa genellikle pirinç ile aynı şekilde pişirilir ve çok çeşitli yemeklerde kullanılır. Kinoa yaprakları, ıspanak gibi bir yapraklı sebze olarak da tüketilebilir.
Kaynak: Kiona hakkında bilmek istedikleriniz, wikipedia
ellerinize sağlık, ben kinoa bulamayınca kısırlık bulgurla yapmıştım, migrosa bakayım en yakın zamanda:))
YanıtlaSilOylede cok guzel olmustur. Seninde ellerine saglikk caniim :)
SilŞahane ilk fırsatta deniycam
YanıtlaSilSimdiden afiyet seker olsun semracimm
Silellerinize sağlık. doğrusu merak ettiğim bir tat. denemek gerek. sevgilerimle...
YanıtlaSilİlk kez Uzay'da yemiştim, tam benlik bir tatmış bu. Ellerine sağlık!!
YanıtlaSilharika görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim.Ellerine sağlık canım.Sevgiler
YanıtlaSilResmi ilk görüşte bulgur izlenimi veriyor.İlk defa duydum.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil