Malzemeler
Muhallebi için
1 Litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
50 gr tereyağ
Taban için
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Üzeri için
1 poşet krem şanti
1 bardak süt
Hazırlanışı
- Petibör bisküvi rondodan geçirilir.
- Fırın tepsisine yayılır.
- 1 lire sütün içine muhallebi malzemeleri ilave edilir.
- Karıştırılır ve pişirilir.
- Piştikten sonra bisküvilerin üzerine muhallebi dökülür.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Bu arada bir poşet krem şanti ile süt çırpılır.
- Soğuyan muhallebinin üzerine sürülür.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.
- Uzun uzun kesilir.
- Yuvarlanarak servis tabağına alınır.
- İsteğe bağlı olarak çikolata sosu gezdilir.
- Afiyet olsun..
Vovvv harika...!
YanıtlaSilEllerine sağlık :)
Çok beğendim. Harika bir tarif
YanıtlaSilElinize sağlık çok hafif lezzetli bir pasta sevgiler...
YanıtlaSilhımmm.nefis nefissss.
YanıtlaSilmerhaba emel hnm tariflerinizi severek takip ediyorum sizden ricam tariflerinizi aşamalı fotolarla yayınlarmısınız lütfen size göre en basit gelen şekil vermeler ben ve benim gibi mutfakta fazla tecrübesi olmayanlar için yardımcı olurmusunuz lütfennnn bu tarifinizde benlik bir tarif görüntüsünü çok beğendim bu tatlıdan yapma fırsatım olmadı aşamalı yayınlamış olsaydınız benim içinde kolaylık olacaktı inş cevabınız olumlu olur sevgilerr
YanıtlaSilMerhaba Emine Hanım;
YanıtlaSilElimden geldiği kadar aşamalı çekmeye çalışacağım. Bazen aceleyle yapıyorum. Fırsatım olmuyor. Fakat bundan sonra daha önem vereceğim aşamalara. Sevgiler....
Harika bir tatlı ellerinize sağlık..
YanıtlaSilPaylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSiltost makinaları
döner ocakları
çay kazanı fiyatları
makinası
remta mutfak
çay otomatları
remtamutfak.net
döner
çay kazanı fiyatları
elektrikli çay makinesi
elektrikli tost makinası
tüplü ızgara
remta
tek parça izle
tek parça izle
cerciko.com