Ispanaklı dilimleri arkadaşlarım gelecekleri zaman yaptım ve çok beğenildi . Çay davetlerinizin vazgeçilmezi olabilecek bir lezzet... Hem rengiyle hem de tadıyla göz doldurdu. Gelelim ıspanaklı dilimlerin tarifine... Ben mini fırın tepsisi kullandım; ama sizin tepsiniz büyük ise ölçüleri çoğaltabilirsiniz.
Malzemeler:
4 adet yumurta
4 kahve fincanı un
4 yemek kaşığı sıvı yağ
500 gr ıspanak püresi
1/2 paket kabartma tozu
Tuz
İçi İçin:
1 büyuk kutu labne peynir
1 kase biber dolgulu yeşil zeytin
1 büyuk kozlenmiş kırmızı biber
Dereotu
Maydanoz
Kornişon turşu
İçin Hazırlanışı:
Zeytin, kornişon turşu ve köz biber küp küp doğranır. Maydanoz, dereotu ince ince kıyılır. Labne peynirin içine malzemeler koyulur ve karıştırılır.
Hazırlanışı
Ispanaklar güzelce ayıklanır ve yıkanır. Kaynayan suyun içine ıspanaklar atılır, iki taşım kaynatılır ve soğuk suyun içine atılır. Süzgece alınan ıspanakların suyu iyice süzüldükten sonra blenderden geçirilip püre haline getirilir. Daha sonra yumurta sarıları ve beyazları ayrılır. Yumurta beyazlarının içine tuz atılıp kar haline gelene kadar çırpılır. Diğer tarafta da yumurta sarıları, un, sıvı yağ, ıspanak püresi ve kabartma tozu ilave edilip çırpılır. Çırpılan yumurta sarılarının içine çırpılmış yumurta akları yavaş yavaş ilave edilir. Tahta kaşık kullanarak aşağıdan yukarıya doğru karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür. 160 derece de önceden ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir. Kağıttan ayrıldığı zaman pişmiş demektir.
Pişen kekin üzerine mutfak bezi kapatılıp soğumaya bırakılır. Soğuyan kek istenilen büyüklükte kesilir ve üzerine hazırlanan harçtan koyulur. Diğer dilim üzerine kapatılır. Üzerine kalan peynirden sürülür. Afiyet şeker bal şifa olsun :) 1 gece önceden hazırlaya bilirsiniz. :))
.
Ellerinize sağlık. Bir kez rulosunu denemiştim. Başarılı olmamıştı. Siiznki çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.. misaifrler çok şanslı
YanıtlaSilGoruntu muhtesem denemeye deger:)
YanıtlaSilBu yesil cok güzel bende krep yapmistim, rulo olarak cok begendik, bu tarifide deneyim, ellerinize saglik
YanıtlaSilfarklı bir lezzet olmuş anlaşılan. denemekte fayda var. elinize sağlık.
YanıtlaSilçok güzel ve enfes bir lezzet olmuştur eline sağlık
YanıtlaSilEmel Hanımcım bu tarif muhteşem olmuş.ellerinize sağlık.Denenecekler arasına girdi bile.Hatta görüntüsüyle şimdiden favorim oldu bile :) sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,rengi muhteşem olmuş.ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilNursevin hanımcığım çok teşekkür ederim . Daha önce farklı bir tarif uygulamıştım çok başarılı olmamıştı ama bu tarif problem çıkartmıyor :) sevgiler . . .
YanıtlaSilÇağnur ışır mutlaka denemelisiniz çok lezzetli oluyor :) görüntüde çok havalı :)
YanıtlaSilSieda nur mutlaka denemelisiniz :) sevgiler
YanıtlaSilFarklı ve güzel bir tarif denemelisiniz :) sevgiler Gülter Özgür
YanıtlaSilTeşekkür ederim susam çörekotu sevgiler :)
YanıtlaSilŞule hanımcığım çok çok teşekkür ederim :) kucak dolusu sevgiler . . .
YanıtlaSilNursenciğim çok teşekkür ederim herkes rengine vuruldu :) sevgiyle kal . . .
YanıtlaSilŞahanee..tek kelimeyle.
YanıtlaSil