Tavsiye Melekleri Eker Fabrika Gezisi




Yoğurt hepimizin çok sevdiği bir lezzet. Aynı zamanda da besin değeri çok yüksek olan bir yiyecek. Mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz bu tadın fabrikada nasıl hazırlandığını görmek için Eker Fabrikasındaydık.





Eker fabrikası gezimizden önce, sevgili Renan Tavukçuoğlu ve Bursalı meleklerle Eker süt parkında kahvaltı yaptık. Kahvaltıdan sonra Eker Fabrikasına gitmek için yola çıktık. Eker Fabrikasında İstanbul'dan gelen melekleri karşıladık. Fabrikanın sahipleri Nevra Eker ve Ahmet Eker bizleri çok samimi ve sıcak bir şekilde karşıladılar. 












Eker'in günümüze gelişinden bahsedecek olursak, Eker Süt Ürünleri, 1977 yılında Altan Eker ve Aykut Kutay tarafından Bursa’da Eker Çiftliği içindeki küçük bir imalathanede yoğurt ve ayran üretimi yapmak amacıyla kuruldu. Bugün ise süt ve süt ürünleri konusunda 100’den fazla ürün çeşidine sahip bir firmadır. Ürünlerinin ana başlıkları ayran, sütlü tatlılar, kaymak, kefir, tereyağı, beyaz peynir, kaşar peyniri, pastörize süt ve yoğurttur.

1997’de yönetim olarak ikinci kuşak olan Ahmet Eker ve Nevra Eker’in devraldığı Eker, yeni yatırımlarıyla modern teknolojiyi takip ederek sürekli büyümeyi kendine hedef olarak belirlemiştir. 1980’li yıllarda yoğurt ve ayran üretimiyle adını Bursa dışında da duyurmaya başlayan Eker, 1983 yılında İzmir’de, 1985 yılında İstanbul’da ve 1997 yılında Ankara’da Bölge Müdürlükleri kurmuştur. Ayrıca Kocaeli, Samsun, Konya, Kayseri, Adana, Antalya, Eskişehir, Bodrum, Muğla’da da cep depoları bulunan Eker, 950 çalışanı ve 200 soğuk zincir dağıtım aracıyla 100 farklı ürün çeşidini 15,000’e yakın satış noktasına günlük olarak ulaştırmaktadır. Önümüzdeki yıllarda yeni cep depolar da açarak, lojistik ve dağıtım anlamında avantaj elde ederek, Türkiye’nin tüm bölgelerinde bulunurluğu sağlamayı hedeflemektedir







Yorumlar

Yorum Gönder