Vişneli Kek




Malzemeler3 yumurta

1.5 su bardağı şeker

2 su bardağı un
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 kase dolusu çekirdeği çıkarılmış vişne
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı un ( vişnenin üzerine serpmek için)





Hazırlanışı


Yumurta ve şeker çırpma kabına alınır, çırpılır.

Diğer tüm malzemeler ilave edilir.(Vişne ve 1 yemek kaşığı un hariç)
1 kase dolusu vişnenin üzerine 1 yemek kaşığı un serpilir.
Elekten geçirilir.
Böylelikle vişnenin üzerindeki fazla unlar atılır.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına kek harcı dökülür.
Üzerine vişneler serpiştirilir.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
İlk 25 dakika fırını kesinlikle açmayın!
Yoksa kek çöker. :(
Kürdan testi yapılır.
Fırından alınır.
Üzerine mutfak bezi kapatılır.
Soğumaya bırakılır.
Pudra şekeri serpilir.
Afiyetle yenir.


İlgini çekebilir:Armutlu Kek

Yorumlar

  1. Merhabalar, muhteşem çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Saygılar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder