Fırın Poşetinde Nefis Antrikot



Malzemeler

Bütün dana antrikot
1 kase dolusu arpacık soğan
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ 
3-4 yemek kaşığı susam
Kekik
1-2 dal biberiye
Eti bağlamak için
Pamuklu ip
(Yorgan ipi ya da kasaptan temin edilebilecek bir ip)







Hazırlanışı

Dana antrikot bütün olarak alınır.
Et yayilmasin diye kasaplarin kullandığı iplerle heryeri bağlanır. Bir kabın içine susam tuz karabiber kuru fesleğen kekik koyulur, karıştırılır.
Etin her yerine bu baharatlar bulanır.
Tavaya çok az sıvıyağ koyup iyice kızdırılır.
Üzerine et koyulur her yerinin kızarması sağlanır.
Yani eti mühürlüyoruz. ırın poşetine alıp üzerine arpacik soganlar ve 2 - 3 adet sarimsak ilave ediyoruz.
Etin üstüne biberiye koyuyoruz.
Tavanın içine 1/2 çay bardağı su koyup iki taşım kaynatıp poşetin içine döküyoruz ve posetin agzini bagliyoruz.
Birkac yerinden deliyoruz. 200 derecede 45 -50 dakika pisiriyoruz afiyet olsun.
Etin dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık oluyor.









Yorumlar