Malzemeler
250 gr tereyağ veya 1 paket yumuşak margarin
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı damla çikolata
1.5 çay bardağı hindistan cevizi
250-300 g ıspanak püresi
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Üzeri için
Kavrulmuş susam veya
Damla Çikolata veya
File fındık
Ispanak püresi nasıl yapılır?
Malzemeler
250-300 gram ıspanak
Su
Hazırlanışı:
Ispanaklar güzelce ayıklanır ve yıkanır.
Kaynayan suyun içine ıspanaklar atılır, iki taşım kaynatılır ve soğuk suyun içine atılır.
Süzgece alınan ıspanakların suyu iyice süzüldükten sonra elle iyice sıkılır ve blenderden geçirilip püre haline getirilir.
Hazırlanışı
1 yumurtanın sarısı ve kalan tüm malzemeler bir kabın içerisine alınır.
Yoğurulur.
Güzelce yoğurulan hamurdan küçük parçalar koparılır istenilen şekil verilir.
İlk önce yumurta akına sonra susama ve ya damla çikolataya bulanır. ( Ben yumurta akına batırdığım için kurabiyeleri üzeri biraz kızardı. Bir dahaki sefere tüm yumurtayı hamurun içinde kullanmayı düşünüyorum. Eğer susam kullanacaksanız, susamı biraz kavurmanızı öneririm. Böylece daha lezzetli kurabiyeler elde etmiş olursunuz. Farkı fark edeceksiniz. )
Fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Elinize sağlık harika olmuş pastasını yapıyorduk da bunu hiö denememiştim sevgiler
YanıtlaSilHayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Kurabiyeleriniz çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.