Malzemeler
- 4-5 patlıcan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 su bardağı süt
- 500 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Patlıcanlar közlenir, cam bir bardak altı ile iyice ezilir.
- Bu arada tereyağ tencereye alınır.
- Üzerine 1 kaşık un ilave edilir. Kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Üzerine ezilmiş patlıcanlar ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
- Ardından süt ilave edilir. (kıvamı koyu gelirse göz kararı süt ilave edebilirsiniz.)
- Güzelce kıvam aldıktan sonra üzerine tuz, karabiber ve kaşar rendesi ilave edilip; şöyle bir karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
- Rendelenmiş kuru soğan, kıyma, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı domates salçası bir kaba alınır ve güzelce yoğurulur.
- Misket şeklinde yuvarlanır.
- Yağda kızartılır.
- Beğendi servis tabağına alınır.
- Üzerine kızartılmış köfteler, kavrulmuş çam fıstığı ilave edilir.
- Maydanoz ile süslenir.
- Arzuya göre üzerine tekrar tereyağ gezdirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder