Beğendili Köfte




Malzemeler

  • 4-5 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
Köftesi için
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber




Hazırlanışı
  • Patlıcanlar közlenir, cam bir bardak altı ile iyice ezilir.
  • Bu arada tereyağ tencereye alınır.
  • Üzerine 1 kaşık un ilave edilir. Kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Üzerine ezilmiş patlıcanlar ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
  • Ardından süt ilave edilir. (kıvamı koyu gelirse göz kararı süt ilave edebilirsiniz.)
  • Güzelce kıvam aldıktan sonra üzerine tuz, karabiber ve kaşar rendesi ilave edilip; şöyle bir karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
Köftesi için;
  • Rendelenmiş kuru soğan, kıyma, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı domates salçası bir kaba alınır ve güzelce yoğurulur.
  • Misket şeklinde yuvarlanır.
  • Yağda kızartılır.
  • Beğendi servis tabağına alınır.
  • Üzerine kızartılmış köfteler, kavrulmuş çam fıstığı ilave edilir.
  • Maydanoz ile süslenir.
  • Arzuya göre üzerine tekrar tereyağ gezdirilir.


Yorumlar