Malzemeler
Muhallebi için
1 Litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
50 gr tereyağ
Taban için
1 paket eti kakaolu bisküvi
Üzeri için
1 poşet krem şanti
1 bardak süt
Hazırlanışı
Eti kakaolu bisküvi rondodan geçirilir.
Fırın tepsisine yayılır.
1 lire sütün içine muhallebi malzemeleri ilave edilir.
Karıştırılır ve pişirilir.
Piştikten sonra bisküvilerin üzerine muhallebi dökülür.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Bu arada bir poşet krem şanti ile süt çırpılır.
Soğuyan muhallebinin üzerine sürülür.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.
Uzun uzun kesilir.
Yuvarlanarak servis tabağına alınır.
İsteğe bağlı olarak çikolata sosu gezdilir.
Yorumlar
Yorum Gönder