Kırmızı Erikli Galette

  

Tarif Martha Stewart' tan adapte edilmiştir.

Malzemeler

115 gr tereyağ (küp küp kesilmiş ve çok soğuk)
175 gr un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buz gibi su
1 yemek kaşığı elma sirkesi


Dolgu için;

4 adet kırmızı erik
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Parlak görünümü sağlamak için,
1 çay kaşığı tereyağ



Hazırlanışı

Un, tuz ve şeker mutfak robotunda homojen karışım olacak şekilde karıştırılır.
Küp kesilmiş tereyağı ilave edilir.
Karıştırılır.
Sirke ve su bir kapta karıştırılır.
Daha sonra 1 yemek kaşığı sirkeli sudan hamur karışıma eklenir.
Tekrar robot çalıştırılır.
Ardından 1 yemek kaşığı daha ilave edilir.
Tekrar robot çalıştırılır.
Hamurdan bir parça alınıp elle sıkılır ve hamur dağılmıyorsa olmuş demektir.
Ben 2 yemek kaşığı su-sirke karışımı kullandım.
Hamur ortadan ikiye ayrılır.
Streçe sarılır ve buzdolabında yaklaşık 45 dakika dinlendirilir.
Bu sırada, erikler ince dilimler şeklinde kesilir.
Üzerine  şeker ve nişasta ilave edilir.
Karıştırılır.
Hamur dinlendikten sonra, yağlık kağıt üzerine alınır.
Üzerine tekrar yağlı kağıt kapatılarak hamur açılır.
Açılan hamur üzerine erik dilimleri hamurun ortasından başlayarak dizilir.
Yanında 2 parmak boşluk kalıncaya dek bu işlem devam ettirilir.
Hamur eriklerin üzerine doğru kapatılır.
Hamurun kenarlarına toz şeker serpilir.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra, eriklerin üzerine parlak görünüm elde etmek için fırça yardımıyla tereyağ sürülür.
Galette ılındıktan sonra pudra şekeri serpilir.
Tercihen dondurma ile servise alınır.

Yorumlar